4 modetips för män (så hittar du rätt i butiken)

Osäker på hur du kan förbättra din stil och dina kläder?

Det finns en del saker du kan göra. Typ, börja köpa snygga kläder. Nej då, jag ska inte vara elak. Det finns ett bar saker som män och killar kan tänka på när köper eller använder kläder. Här har du några snabba tips på hur du kan förbättra ditt sinne för herrmode. 🙂

Modetips för män

Använd sånt som passar

Hur många gånger ser man inte smala killar med baggy-kläder? Ofta. De tror att det ska dölja deras smalhet och göra dem större. Men så fungerar det, tyvärr, inte. Istället gör det så att han ser ut som att han använder sin pappas kläder.

Slimfit passar bättre på lite smalare män. Det kommer faktiskt inte göra så att du ser smal eller smalare ut. Istället kommer det att se mer naturligt och normalt ut, än om du hade haft förstora kläder.

Använd alltid kläder som passar din kroppstyp. För stora och för små kläder kommer att se banalt ut. Det vill du verkligen inte!

Gå in och handla kläder ensam

När du går ensam så får du inga smakråd. Om/när du tar med dig någon så får du svar på vad som passar och inte passar. Speglarna i butiken är gjorda för att det ska se bra ut. Sen när du kommer hem och tittar dig i spegeln, eller när du ser dig själv på fotografi så ser det helt plötsligt hopplöst ut! Det hade inte behövt vara så om du tog med dig någon för att hjälpa dig att välja ut kläder.

Var noga med att inte ta med en ”ja”-sägare. Det vill säga en sådan snäll individ som inte vill såra dina känslor genom att säga att något ser bra ut, trots att du ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig. Ta med en ärlig kompis eller partner istället.

Välj skor med omsorg

Om det är något du ska vara extra noga med så är det dina skor. Kvinnor tittar ALLTID på dina skor för att avgöra vad du är för typ av person. Se därför till att välja dina pjuck med omsorg. Undvik därför också slitna skor eller smutsiga skor. Klä dig snyggt och rent. Välj inte skor för att de är billiga. Det är bättre att investera i skor som är snygga OCH ergonomiska!

Bry dig inte om märken

Vi alla har nog gjort det tidigare. Köpt ett plagg baserat på märket. Den enda gången du ska köpa ett palgg baserat på dess märke så är det för att du vet att märket är av god kvalitet. Om du överväger att köpa ett plagg baserat på dess statussymbol så borde du avstå. Det kostar extra mycket pengar och det får dig att framstå som ytlig.

Om dina kläder sitter dåligt eller bara är fula, så spelar det ingen roll om du har ett dyrt och världskänt märke. Det kommer att se dåligt ut ändå! Så snälla, basera dina köp på hur plagget passar, dess utseende och pris – INTE vad det är för märke.

Var inte rädd att experimentera

Precis som med allt annat här i livet så är det viktigt att VÅGA göra det man vill. Våga experimentera och våga se lite annorlunda ut, om det är vad du vill. Inga originella och bra idéer kommer ur ett sinne som inte vågar experimentera.

Var inte rädd för att sticka ut eller prova något nytt. Om du lyckas så kan du ha skapat en ny trend, som gör att du ser jättebra ut. Om dina kombinationer och experiment inte fungerar så är det bara att sälja eller donera kläderna du köpt. Det är ingen livstidsdom att misslyckas med något inom mode. Jag gör det hela tiden.