Snygga herrkläder på sommaren

Sommaren är här och solen tittar fram. Ibland, i alla fall.

Många känner att de vill investera i en ny garderob när sommarmånaderna infaller. Man vill se fräsch ut och bära något nytt. Det är förståeligt. Vi har inte så mycket sol i norra Europa så när sommaren är här så är det en speciell känsla.

Så vad kan man ha för snygga kläder och accessoarer på sig på sommaren? Här är några tips på vad du kan använda.

Solglasögon

Snyggt, stiligt, roligt, mystiskt, manligt, funktionellt och gulligt. Ja, dina solglasen kan meddela så många olika saker. Du kan se snygg och manlig ut. Några andra typer av solglasögon kan se gulliga och lite lekfulla ut.

För att inte nämna att det är bra när solens strålar är tunga. Eller när du har dricker lite för mycket dagen innan. 😉

Tom Ford
Snygga och manliga glasögon. Trendiga, men ändå klassiska. Det är svårt att gå fel med Tom Ford.

Ray-bans
Whoa! Ett stycke Ray ban är dyra, men säger så mycket om dig. Dels visar det på att du bryr dig om vad du köper och hur du ser ut. Det visar också att du har råd att investera i din hälsa och ditt utseende. På både gott och ont.

Shorts/kortbyxor

Vissa tycker att kortbyxor, också kallat shorts, är något som hör till ungdomen och/eller oseriösa män. Mjeh! Jag håller inte med. Det finns shorts som kan se både seriösa och maskulina ut. Du måste först avgöra om du vill ha:

Korta shorts
Vill du att shortsen ska sluta ovanför dina knäskålar? Det är trendigt ibland, men kräver att du har lite mer massa på benen. Se till att de inte är FÖR korta, som tennisspelare under 80-talet. Det uppfattas som kontroversiellt och ”vågat”, men låt oss vara ärliga – det är inte snyggt. Man vill inte se FÖR mycket av en mans ben… eller fötter.

Långa shorts
Ska de sluta vid knäskålarna eller under knäskålarna? Min mening är att de ska sluta precis ovanför eller på knäskålarna. Om de täcker knäskålarna så riskerar du att se ut som en tonåring som inte bryr sig om hur du ser ut. Som max kan de sluta precis där knäskålen slutar, så att de täcker hela knäskålen. Är de längre än så så ser det bara konstigt ut.

Skor

Alla tjejer tittar på vilka skor du bär. På riktigt, det är ingen myt! Dina skor säger mycket om dig. Undvik smutsiga sneakers. Ett par vita adidas som numera är gråa/svarta är inte speciellt snyggt.

Se till att ha rena skor där den originella färgen är intakt. Sneakers funkar, loafers funkar, kostymskor funkar. I princip alla skor du hittar i skohyllan i butiken går att använda på ett stilrent sätt.

Undvik gympaskor med många färger (så länge du tränar i dom). Undvik sandaler med strumpor i. Det är allt du behöver veta inför sommarens modetrender när det kommer till skor. 😉

På överkroppen

En snygg, vit t-shirt eller en skjorta? Fungerar det? Haha, ja, det gör det absolut! En vit, välsittande T-shirt kan vara riktigt snyggt på en man under sommartider. Det är glatt, positivt, stilrent men ändå avslappnat.

Skippa hawaiskjortor och den typen som Charlie Sheen använder. Utöver det är du ”all-set”!

Khaki-byxor, skjorta och vita sneakers eller en vit tröja, blå shorts som slutar ovanför knäskålarna och loafers? Valet är ditt. Det finns många snygga kombinationer för män under sommartider. Var kreativ och våga vara dig själv. Kom ihåg att dina kläder ska matcha din personlighet och ditt utseende.

Som en bonus, kvinnor som är sugna på shorts i sommar kan kolla in den här guiden!
Där hittar du en hel del bra tips

Ha en trevlig sommar allihopa!

Kommentera